Alternativt forældrekøb kan give bolig til barnet og attraktivt afkast til forældre

Med studiestart forude for tusindvis af unge er det samtidig højsæson for de såkaldte forældrekøb. Den tidligere ellers så attraktive investeringsmodel er dog blevet udfordret de senere år.

Ønsker man en solid ejendomsinvestering med et godt risiko/afkast-forhold og en plads til sit barn eller børn i en attraktiv bolig i en af landets studiebyer, så er det værd at overveje at investere i ejendomme hos Koncenton. Det er et stærkt alternativ til de klassiske forældrekøb.

”For mange investorer kan det give god mening at sikre sig en attraktiv investering og samtidig give næste generation muligheden for at få fingre i en skøn bolig i en af de største danske vækstbyer,” siger investeringsdirektør i Koncenton Henrik Øst Andersson.

Traditionelle forældrekøb udfordret

Når de traditionelle forældrekøb er blevet udfordret, så skyldes det foruden de høje renter også de nye ejendomsvurderinger, der betyder, at der ikke længere er mulighed for at sælge boligen videre til barnet til et beløb langt under den reelle markedsværdi.

For mange vil forældrekøb dog fortsat være attraktivt. Ikke alene kan man hjælpe næste generation godt på vej med et godt hjem, men samtidig kan man komme med på en optur på ejendomsmarkedet. Både Danmarks Nationalbank og vismændene i De Økonomiske Råd udgav tidligere i år rapporter, hvor de forudsagde stigende boligpriser i de kommende år.

(artiklen fortsætter under billedet)

Det kan dog kræve en solid økonomi at kaste sig ud i et forældrekøb. En to-værelses lejlighed i storbyer som Aarhus og København koster i mange tilfælde mere end både 2 og 3 mio. kr., og det kan for mange være en tung investering at løfte i det aktuelle rentemiljø. Samtidig er man som investor i kun en enkelt bolig ganske afhængig af, at man rammer plet med den ene investering.

Stor ekspertise

For mange potentielle forældrekøbere kan det i stedet være et oplagt alternativ at investere i store udlejningsejendomme gennem Koncenton. Her får du som investor både et attraktivt afkast og risikospredning på flere boliger - og måske endda flere ejendomme i flere byer, hvis du vælger en bredere fond.

Som investor i Koncenton får du samtidig en anvisningsret til op mod 8.000 boliger i en portefølje på mere end 100 ejendomme i Danmarks største vækstbyer. Det er dermed en oplagt mulighed for forældre, der vil sikre deres barn en bolig, men ikke selv ønsker at stå for ejendomsadministration og vedligeholdelse.

”Som Danmarks største ejendomsinvestor de seneste 10 år har vi opbygget stor ekspertise og kendskab til markedet. Vi har et fast og gennemprøvet koncept, hvor vi håndterer alle dele af købs- og driftsprocessen, så man som investor intet skal foretage sig. Samtidig får man en anvisningsret til boligerne i hele porteføljen, som man eksempelvis kan bruge til at sikre sine børn en bolig,” siger investeringsdirektør i Koncenton Henrik Øst Andersson.

Overvejer du at investere i ejendomme, kan du se Koncentons aktuelle projekter her.

Relaterede artikler

Lejere er ved at tømme hylderne med ledige boliger

For niende måned i træk faldt antallet af ledige lejemål i Koncentons udlejningsafdeling Go’Bolig.

Nyt attraktivt ejendomsprojekt i København

Koncenton udbyder nyt udlejningsprojekt med særdeles attraktiv beliggenhed og et stærkt langsigtet potentiale.

Koncentons ejendomsinvesteringer leverer over budget

En opgørelse over værdiudviklingen i Koncentons ejendomsfonde viser, at fondene generelt klarer sig over forventning. Alle fonde med syv års levetid har i gennemsnit fordoblet investorernes indskud.

Nu bliver den digitale værktøjskasse rullet ud til lejerne

Med en ny lejerportal og et tilhørende administrationssystem har Koncenton taget et stort skridt mod en mere digital hverdag for lejere, ejere og udlejere.