Direktørskifte og afdæmpet halvårsregnskab i Koncenton

Det fortsat afdæmpede marked satte i første halvdel af 2024 sit præg på aktiviteterne og resultaterne i Koncenton. Selskabet noterer et negativt resultat efter første halvår af 2024 på DKK -18,6 mio. (DKK -14,1 mio. kr. i samme periode 2023).

Forventningerne til faldende renter giver lysere udsigter for markedet for ejendomsinvesteringer fremadrettet, og ikke mindst Koncentons seneste investeringsprojekt Kalundborg Højdedraget A/S er blevet godt modtaget af investorerne.

På trods af de mere optimistiske udsigter fastholder Koncenton en forsigtig tilgang til året og forventer et resultat efter skat i intervallet DKK -20 mio. til DKK -30 mio. i 2024.

”Markedet har været inde i en mat periode, og den er fortsat ind i første halvår af i år. Det er naturligvis noget, som vi ærgrer os over, men omvendt sporer vi en begyndende optimisme og voksende interesse for ejendomsinvesteringer på denne side af sommerferien. Udsigten til rentefald gør investorerne mere optimistiske. Det er velkendt for mange, at ejendomme typisk udvikler sig værdimæssigt attraktivt, når renten falder, og den potentielle optur er investorerne opmærksomme på. Derfor er vi i Koncenton klar til at skrue op for blusset, når markedet løfter sig,” siger tidligere CFO og kommende CEO i Koncenton, Henrik Skovsby.

Samtidig med halvårsregnskabet kan Koncenton nemlig meddele, at Peter Krogsgaard Jørgensen har besluttet, at tiden er kommet til at træde tilbage som CEO i Koncenton. Henrik Skovsby vil overtage posten, og der arbejdes på en plan for denne transition, herunder det formelle tidspunkt for fratrædelse.

Der sker ligeledes udskiftninger i Koncentons bestyrelse, der får nye kompetente medlemmer i form af Knut Røsjorde og Christian Jelsbech fra FSN Capital, der er medejer af Koncenton, samt General Counsel i Obton Kristine Martin Berg. Til gengæld forlader Esben Vibe (formand) og Lars Bentsen bestyrelsen. Formandsposten overtages af Anders Marcus, der er CEO i Obton Group og Obton A/S.

Koncenton blev stiftet i 2015, og efter flere år med betydelig fremgang forvalter selskabet i dag ejendomme for mere end 16,4 mia. kr. I de seneste 10 år har Koncenton været Danmarks største ejendomsinvestor på det danske marked med i dag omtrent 8.000 udlejningsboliger i porteføljen.

Med en egenkapital på DKK 80 mio. ved udgangen af regnskabsperioden er Koncenton fortsat solidt polstret til en periode med lavere aktivitet på markedet.

Relaterede artikler

Alternativt forældrekøb kan give bolig til barnet og attraktivt afkast til forældre

Som ejendomsinvestor i Koncenton får du anvisningsret til en portefølje med næsten 8.000 boliger i landets største vækstbyer.

Lejere er ved at tømme hylderne med ledige boliger

For niende måned i træk faldt antallet af ledige lejemål i Koncentons udlejningsafdeling Go’Bolig.

Nyt attraktivt ejendomsprojekt i København

Koncenton udbyder nyt udlejningsprojekt med særdeles attraktiv beliggenhed og et stærkt langsigtet potentiale.

Koncentons ejendomsinvesteringer leverer over budget

En opgørelse over værdiudviklingen i Koncentons ejendomsfonde viser, at fondene generelt klarer sig over forventning. Alle fonde med syv års levetid har i gennemsnit fordoblet investorernes indskud.